Kranenburg

De gemeente Kranenburg werkt aan een plan om in het Reichswald 12 windturbines te plaatsen van 3,3 Mw met een tiphoogte van maar liefst 200 meter.

Vlak langs de Nederlandse grens, aan de Kartenspielerweg (tussen Grafwegen en Ven Zelderheide) moet daarvoor zo'n 100.000 m2 bos wijken, over een gebied van 5 km bij 400 m. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Er is een meetmast in het bos opgericht en er loopt een procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan.

Hoewel wij voorstander zijn van duurzame energie maken we bezwaar tegen de gekozen locatie, een belangrijk natuurgebied, centraal gelegen tussen diverse beschermde Natura2000 gebieden en een essentiële schakel tussen het (Duitse) Reichswald en het (Nederlands-Duitse) Ketelwald. Daarom hebben wij, omwonenden, ons verenigd in het burgerinitiatief "Tegenwind in het Reichswald". Omdat het park vlak langs de grens is gepland hebben we gekozen voor een tweetalig initiatief, zowel in Duitsland als in Nederland.

 

Petitie

We roepen de Nederlandse grensgemeenten en de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant op om het Reichswald te behoeden voor windindustrie. Iedereen mag ondertekenen op www.tegenwindreichswald.petities.nl. Help mee om het Reichswald te beschermen en teken ook!

Naar de petitie...

  

Help mee

Help het Reichswald beschermen. Laat uw mening horen. Teken de petitie, laat op deze site uw reactie achter of stuur ons een email. Wilt u een bijdrage leveren voor de kosten die wij maken? Graag! Ons bankrekeningnummer vindt u op de Contact pagina.

Op de hoogte blijven? Stuur ons een een email, dan ontvangt u regelmatig bericht over ontwikkelingen.

Lees meer...